фото: Patrick Gruban, УикипедияБроят на хората, които са изправени пред остра

...
фото: Patrick Gruban, УикипедияБроят на хората, които са изправени пред остра
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Хората, които се нуждаят от помощ, за да оцелеят, са най-много от 5 години насам

фото: Patrick Gruban, Уикипедия

Броят на хората, които са изправени пред остра продоволствена неустановеност и се нуждаят от незабавна помощ, с цел да оцеляват, е достигнал най-високото равнище от пет години, се споделя в отчет, публикуван от Организацията за издръжка и земеделие на Организация на обединените нации, заяви РИА.

Негов създател е Глобалната мрежа за битка с продоволствената рецесия - интернационален алианс на Организация на обединените нации, Европейски Съюз, държавни и неправителствени организации, които се зантимават с предоляване на питателните рецесии.

Според документа, вследствие на спорове, стопански рецесии, в това число тези, породени от пандемията на COVID-19, и рискови метеорологични събития през 2020 година, най-малко 155 милиона души в 55 страни и територии са били изправени пред изострен дефицит на храна. Броят им е с 20 милиона повече спрямо предходната 2019-та  година. Най-сериозен е този проблем в Африка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР